Stop invasores!! Riberes del riu Gaià Claim

/ 5
Add to favorites Imprimir

Sobre Associació Mediambiental La Sínia i l’acord de custòdia

Es tracta d’un acord de custòdia signat entre l’Ajuntament de Tarragona, per a la custòdia de la desembocadura del riu Gaià al seu pas per el municipi. Aquest acord es renova anualment des de l’any 1999.

Les actuacions en aquest acord són la de manteniment de camins i vigilància i extracció d’espècies invasores, bàsicament.

¡Retirem diferents lianes invasores!

¿L’objectiu?

¡Restaurar l’Espai Natural Protegit de la desembocadura del riu Gaià!

Número màxim de participants: 30 persones.

Horari: de 10h a 14h.

Punt de trobada: Hort de la Sínia, Hortes de Tamarit, s/n, 43008 Tarragona

Crònica de l’activitat:

L’ activitat ha començat amb una explicació de la situació de les espècies exòtiques en general i tot seguit, centrant-ho al riu Gaià, començant pel projecte de la “Tortuga de rierol”, quan vam trobar tortuga de Florida, ara fa 10 anys a la desembocadura fins a  comentar el problema de cranc de riu americà, fora de control en quasi tot els trams del riu. Pel que fa a la flora, anem reduint la presència de la canya, després de molts anys de combatre-la en aquest tram. Tot seguit, hem explicat als voluntaris/es, l’objectiu de la jornada, que l’hem centrada en la retirada d’una invasora que fa relativament poc a arribat a la desembocadura, el lligabosc japonès, una enfiladissa, que està envaint zones de canyissar i també alguns punts interessants de tamarigar.

Del total de les 29 persones que han vingut, han estat famílies de membres socis i voluntaris de La Sínia, també membres d’associacions col·laboradores, un grup d’escoltes i noies i nois del centre CRAE de Reus.

Després de carregar, guants, rascles petits i alguna tisora de podar, ens hem dirigit al marge esquerra del riu, entre la desembocadura i la primera palanca del camí de cametes, on en un espai de tamarigar, el lligabosc havia colonitzat una extensió d’uns 100 m2, arribant a recobrir i enfilar-se per arbres i arbustos.

Hem extret una gran quantitat de lligabosc i l’espai ha quedat bastant lliure d’aquesta espècie invasora. L’energia de tot el grup ha estat molt positiva i s’ha treballat molt.

Finalment hem agraït la feina realitzada per aquest grup de voluntaris i voluntàries, que ha demostrat la seves ganes de donar un cop de mà, aprofitant per explicar-los l’importància de plantar espècies autòctones als seus jardins, adaptades i belles, com el romaní o l’espígol, per evitar la proliferació d’espècies exòtiques invasores com aquesta i tantes d’altres. Tothom ha quedat molt satisfet de la feina i hem acabat amb un pica-pica, sota les oliveres de l’Hort de la Sínia.

  • Fecha 13 marzo, 2016
  • Desde 10:00 AM
  • Hasta 02:00 PM
  • Localidad Tamarit
  • Categoría Día de las especies autóctonas

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /homepages/16/d535498699/htdocs/domains/tejiendocustodia.org/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /homepages/16/d535498699/htdocs/domains/tejiendocustodia.org/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Post New Review

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *

14 − Diez =