Posada en marxa d’un hotel d’insectes a Rupit Claim

/ 5
Add to favorites Imprimir

Sobre Paisatges Vius i l’acord de custòdia:

Paisatges Vius és una entitat sense ànim de lucre fundada l’any 2010 a l’Esquirol (Osona, Barcelona), dedicada a la conservació de la natura, la biodiversitat i el paisatge amb la participació dels habitants del territori. L’objectiu de l’entitat és, simplement, fer compatible la conservació del patrimoni natural amb aquelles activitats econòmiques que es desenvolupen al territori: l’agricultura, la ramaderia, el turisme, l’explotació forestal…

La jornada es durà a terme a la finca del Torrent, a Rupit, amb els gestors de la qual Paisatges Vius manté un acord des de l’any 2011.

A la finca s’hi ha dut a terme nombrosos projectes, com ara: Restauració de l’Estany del Coll i les basses del Papalló, la Rosta i la Rovira; Recuperació d’1 ha. de pastura; Plantada de marges arbustius; Construcció 2 abeuradors verds; Construcció 3 passos canadencs; Substitució de tanques d’espines.

Hem posat en marxa un hotel d’insectes per millorar la pol·linització dels arbustos i les herbes
d’una pastura en recuperació
!

Número màxim de participants: 15 persones.

Horari: de 10:00h a 1400h.

Punt de trobada: Restaurant el Coll (Rupit i Pruit) a las 10:00.

Crònica de la jornada:

En la jornada hi van participar 22 voluntaris d’entre 2 i 40 anys provinents de Rupit, Barcelona, Maresme, Cantonigrós i Torelló. La feina va consistir en omplir les lleixes de l’hotel amb diferents substrats per tal que cada insecte trobi el seu lloc a l’estructura. Es va organitzar un equip per preparar cada substrat, que van ser els següents:

  • Canya americana. Es van haver de pelar, tallar i foradar gairebé 300 trossos de canya per omplir la lleixa central.
  • Pinyes. Es van recollir més de 800 pinyes d’avet d’una plantació propera que es van fer servir per omplir dues de les lleixes superiors. Per evitar que caiguin s’hi va col·locar una malla de galliner.
  • Totxos amb fang. Es van omplir de fang 12 totxanes, que es van col·locar a una de les tres lleixes inferiors i posteriorment també van ser recobertes de fang. El fang es va fer in situ, amb terra i aigua de l’Estany del Coll.
  • Fusta foradada. El fuster de Rupit havia tallat blocs de fusta i s’hi van fer forats de diferent diàmetre amb una trapanadora: 6, 8, 10, 16 i 18 cm.
  • Escorça i tronc amb teules. Igual que amb les pinyes, es van recollir troncs i escorces que es van recol·lectar en boscos propers. Per estructurar la lleixa i ordenar el material es van utilitzar 12 teules.

La jornada va comptar amb la col·laboració de la Xarxa de Custòdia del Territori i l’Obra Social de la Fundació La Caixa en el marc del projecte Tejiendo Redes.

  • Fecha 22 mayo, 2016
  • Desde 10:00 AM
  • Hasta 02:00 PM
  • Localidad Rupit
  • Categoría Ayuda a conservar un espacio en custodia!