Sobre ADEFFA i l’acord de custòdia:

Aquest projecte es realitza dins de la finca Camadoca. Existeix un acord de custòdia firmat amb el propietari que inclou la finca del Molí del Mas i la finca Camadoca,  a on hi ha el centre de conservació de fauna i educació ambiental.

Vam arrencar robínies i plantar autòctones!

L’objectiu?

Conservar la finca de Camadoca! 

Número màxim de participants: 50 persones.

Horari: 10:00 a 14:00

Punt de troada: Camadoca, Santa Maria de Merlès (Lluçanès, Barcelona)

Observacions: És necessari inscripció prèvia.

Crònica de la jornada:

Abans de la jornada, ADEFFA ja va arrencar algunes de les robínies per poder fer el forat de la bassa, també va impermeabilitzar la bassa amb lona de plàstic i va fer portar pedres per decorar l’entorn de la bassa i aguantar la lona. La terra que es va extreure del forat es va aprofitar per la plantada.

Els participants varen arribar a partir de les 10 h, alguns es van incorporar més tard.

Primer ADEFFA va preparar esmorzar per tothom!

Es va fer una explicació del que faríem i com ho faríem, parlant de la custòdia de territori i del projecte «Tejiendo Redes». Es va informar de com va arribar aquesta espècie invasora a Europa i a Camadoca. També es va explicar que l’entorn de la bassa de Camadoca, on plantàvem els arbres es convertirà en un recurs educatiu per explicar l’ecosistema de les basses al Centre de Conservació de Fauna i Educació Ambiental Camadoca.

Un dels participants va venir amb un tractor i varem començar arrencant les robínies que quedaven.

Un grup es va dedicar a fer “terra bona” amb una formigonera, barrejant terra extreta del forat amb fems de cavall de la finca i compost fet a la finca Camadoca també. I la resta de participants varen plantar tots els arbres i arbustos pel voltant, fent els forats, posant terra bona, plantant i regant. Els participants que van arribar més tard van regar.

Alguns nens ens van fer dibuixos de com volien que fos la bassa de Camadoca.

Abans d’acabar es van alliberar fringíl·lids recuperats al Centre de Torreferrussa i aclimatats al Centre Camadoca, per acomiadar a tothom i agrair l’assistència.

Es van arrencar 23 robínies en total. Es va plantar 6 alzines de 3 metres, 14 lledoners de 2,5 metres, 8 nogueres, 10 boixos, 10 tortellatges, 5 corners, 6 romanís i 6 espígols.

  • Fecha 13 marzo, 2016
  • Desde 10:00 AM
  • Hasta 02:00 PM
  • Localidad Santa Maria de Merlès
  • Categoría Día de las especies autóctonas

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /homepages/16/d535498699/htdocs/domains/tejiendocustodia.org/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /homepages/16/d535498699/htdocs/domains/tejiendocustodia.org/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Post New Review

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *

3 × 1 =