Participa en la millora del torrent Carbonell! Claim

/ 5
Add to favorites Imprimir

Sobre Associació Hàbitats i l’acord de custòdia

Associació Hàbitats manté un acord de custòdia amb l’ajuntament de les Franqueses del Vallès per a la conservació i millora del riu Congost al pas per el municipi. Es va signar el 2014 amb l’objectiu de restaurar ecològicament el riu.

¡Retirem diferents lianes invasores!

¿L’objectiu?

¡Millorar la biodiversitat del torrent Carbonell!

Número màxim de participants: 50 persones.

Horari: de 10h a 13h.

Punto de trobada: carrer Rafael Casanova s/n, Franqueses del Vallès

Crònica de l’activitat:

Associació Hàbitats, dins del projecte de custòdia del riu Congost a Les Franqueses del Vallès, l’any passat va treballar en la restauració ecològica del tram baix de la riera de Carbonell. Enguany, els voluntaris i voluntàries, dins del Dia de les Espècies, han seguit treballant en la millora d’aquest curs fluvial.

Primerament els voluntaris han netejat l’espai de deixalles. No hem trobat andròmines molt grosses, ja que l’any passat ja s’havien retirat i no han tornat a aparèixer. Però sí que hem pogut veure la quantitat de residus que, encara avui dia, la ciutadania llencem per vàter. Tovalloletes, plàstics, ampolles, roba i sabates i una roda de cotxe han estat els residus més abundants. Finalment hem eliminat 4 sacs de deixalles, més fustes, pots de pintura i una roda de cotxe.

D’altra banda, hem pogut observar quines exemplars d’espècies vegetals autòctones han sobreviscut al primer any de plantació i n’hem fet un recompte: 13 gatells (salix atrocinerea) plantats a partir de la tècnica d’estaques vives, 8 penjolls (carex pendula), 14 lliris grocs (iris pseudocorus), 11 saücs (sambucus nigra), 3 salzes blancs (salix alba), 3 verns (alnus glutinosa), 2 sanguinyols (Cornus sanguinea) i 4 freixes (fraxinus angustifolia). Durant el recompte hem pogut observar algunes estaques d’ailant, que pagesos de la zona han utilitzat per a fer baranes per a horts. S’han eliminat aquestes estaques.

També hem pogut observar com han aparegut alguns rebrots de canya americana (arundo donax), durant la setmana, i amb personal professional, s’eliminaran els rebrots d’aquesta espècie i s’adequaran els escocells de les plantacions per poder regar-les durant els mesos vinents.

Resultats:

S’han eliminat 4 exemplars d’ailant i 30 rebrots de canya americana.

S’ha fet un inventari de les plantacions a un any: 13 gatells (salix atrocinerea), 8 penjolls (carex pendula), 14 lliris grocs (iris pseudocorus), 11 saücs (sambucus nigra), 3 salzes blancs (salix alba), 3 verns (alnus glutinosa), 2 sanguinyols (Cornus sanguinea) i 4 freixes (fraxinus angustifolia).

S’han eliminat 4 sacs de deixalles més andròmines de més volum (roda de cotxe, fustes, ferralla, pots de pintura…)

S’han adequat 58 escocells d’espècies autòctones plantades fa un any.

  • Fecha 13 marzo, 2016
  • Desde 10:00 AM
  • Hasta 01:00 PM
  • Localidad Les Franqueses del Vallès
  • Categoría Día de las especies autóctonas

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /homepages/16/d535498699/htdocs/domains/tejiendocustodia.org/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /homepages/16/d535498699/htdocs/domains/tejiendocustodia.org/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Post New Review

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *

4 × 2 =