Jornada de voluntariat i signatura d’un acord de custòdia a Can Sibat Claim

/ 5
Add to favorites Imprimir

Sobre el Projecte Boscos de Muntanya i l’acord de custòdia:

L’objectiu de la jornada és eliminar plantacions al·lòctones de pinassa (Pinus nigra) plantats en els anys 60, en una finca en custòdia a Vallfogona del Ripollés, per millorar l’hàbitat forestal i afavorir el bosc autòcton de freixe, roure i faig.

La finca es troba a prop del poble i els cops de destral per taller els arbres es poden escoltar des dels carrers del poble. Esdevé una gran oportunitat per implicar a veïns i autoritats durant la jornada!

Existeix un acord de custòdia verbal amb la família Agustí, propietaris de la finca, i durant la jornada es preveu la seva formalització escrita.

Eliminarem plantacions de pinassa!

Objectiu?

Conservar les pastures d’una finca en custòdia del Ripollès!

 

Número màxim de participants: 20 voluntaris externs i 25 voluntaris membres de l’organització.

Horari: de 9:00h a 13:00h.

Punt de trobada: Finca Can Sibat, a Vallfogona del Ripollès (Girona)

Crònica de la jornada:

La jornada de voluntariat tenia com a objectiu continuar amb les tasques inciades ja fa 3 anys, de millora dels hàbitats de la finca.

El grup es va dividir en dues zones d’actuació. Per una banda, dos  colles van estar eliminant espècies exòtiques, concretament pinassa (Pinus nigra) plantada per repoblació els anys 60. L’objectiu final és el de la recuperació d’un ric i divers bosc de plannifolis, amb freixes, cirerers, moixeres, faig, roures o d’altres.

La segona zona d’actuació tenia com a objectiu el manteniment de les pastures de la finca, espais oberts que s’estan reduint al conjunt de la finca i de la vall i que representen una reducció de la diversitat d’hàbitats. La feina bàsicament era la de tallar i apilar aranyoners (Prunus spinosa) i mantenir els marges de pedra seca i les terrasses lliures de vegetació arbustiva, potenciant els marges arbrats.

A la tarda vam comptar amb la visita dels propietaris de la finca que com a agraïment i celebració de la jornada van portar cava i coca i llangonissa ripollesa.

La jornada va ser part de la formació de voluntaris “caps de colla” del Projecte Boscos de Muntanya.

Resultats:

Es van eliminar 10 pinasses de diàmetre mitjà 20 cm, que es van desbrancar i apilar.

Es van recuperar 2000 m2 de pastures i mantenir els marges de pedra seca.

  • Fecha 16 mayo, 2016
  • Desde 09:00 AM
  • Hasta 05:00 PM
  • Localidad Vallfogona del Ripollès
  • Categoría Ayuda a conservar un espacio en custodia!

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /homepages/16/d535498699/htdocs/domains/tejiendocustodia.org/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /homepages/16/d535498699/htdocs/domains/tejiendocustodia.org/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Post New Review

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *

6 + 15 =