Identificació d’espècies exòtiques invasores a l’Espai Agroforestal Cal Menut de Viladecans Claim

/ 5
Add to favorites Imprimir

Sobre la Fundació Sigea i l’acord de custòdia:

El 27 de febrer de 2010 la Fundació Sigea va signar amb un propietari agrícola de Viladecans un acord de custòdia agrària del territori amb un contracte de cultiu en la modalitat de millora ambiental de la finca. La duració de l’acord és de 7 anys renovable.

La finalitat d’aquest acord es donar continuïtat a l’activitat agrícola d’aquesta finca que compta amb una superfície de 1 Ha, amb cultius tradicionals del Delta del Llobregat i tècniques de producció ecològica. És un espai a on l’entitat realitza educació agroambiental, turisme familiar i de proximitat i promoció dels productes hortícoles locals.

El 15 de gener de 2016 hem firmat el segon acord de custòdia del territori. Es tracta d’un projecte de custòdia agroforestal a la finca Cal Menut a Viladecans a on preveiem recuperar el cultiu tradicional de secà d’oliveres, vinyes i cereals.

Anirem a l’Espai Agroforestal Cal Menut de Viladecans!

Objectiu?

Conèixer i identificar espècies invasores amb l’APP IAS Tracker!

Número màxim de participants: 30 persones.

Horari: de 10:00h a 12:00h.

Punt de trobada:  Finca de Cal Menut, Espai Agro-Forestal, a Viladecans.

Observacions: És necessari inscripció prèvia.

Descripció:

  1. Presentació de la Jornada i ubicació dels participants en el territori.
  2. Explicació de IASTracker.  App per a localitzar espècies invasores, animals o vegetals, inicialment sobre Catalunya i Bèlgica, però escalable a qualsevol regió europea. Les observacions dels usuaris es poden visualitzar, controlar i gestionar en el geoportal de IASTracker. Revisió i validació  de les observacions capturades per els participants en el geoportal de IASTracker. IASTracker pretén arribar a tota classe de públic, experts o no, amb l’objectiu comú de contribuir a reduir l’impacte en la biodiversitat, en la salut i també en termes econòmics que tenen las espècies exòtiques invasores en el nostre entorn.
  3. Itinerari por la zona per identificar espècies i provar aquesta eina amb exemples reals a la finca de custòdia.
  4. Extracció d’exemplars de plomalls (Cortaderia sellonana).

 

  • Fecha 5 junio, 2016
  • Desde 10:00 AM
  • Hasta 12:00 PM
  • Localidad Viladecans
  • Categoría Ayuda a conservar un espacio en custodia!
facebook