Eliminem invasores a la zona humida de “Les Madrigueres»! Claim

/ 5
Add to favorites Imprimir

Sobre GEVEN i l’acord de custòdia:

El GEVEN (Grup ecologista del Vendrell i Baix Penedès) sempre ha basat les seves actuacions en el voluntariat i en la implicació ciutadana. Tenim la convicció de que no és possible conservar el nostre patrimoni natural sense la implicació de tota la ciutadania.

S’està treballant per la signatura d’un acord de custòdia a tres bandes a la zona de «les Madrigueres» amb l’ajuntament de El Vendrell i Paisatges Vius.

Les actuacions es duran a terme en un lloc on s’ha iniciat un ambiciós projecte de naturalització de la zona, amb la creació d’una bassa permanent i una de temporal (amb fons Europeus, a través de la Generalitat de Catalunya i l’ajuntament del Vendrell).

Un dels principals objectius del projecte és la conservació de la biodiversitat, retornant la zona a les característiques paleogeogràfiques pretèrites.

Junts hem contribuit a la recuperació de Les Madrigueres i a fomentar el respecte per les nostres espècies autòctones i el nostre patrimoni natural!

Número màxim de participants: 50 persones

Horari: de 10h a 14h

Punt de trobada: zona humida «Les Madrigueres», platja de Les Madrigueres (El Vendrell).

Crònica de l’activitat:

Hem començat la jornada amb una petita introducció sobre el projecte de les Madrigueres, desprès s’ha fet divulgació sobre les especies autòctones i invasores i seguidament hem actuat sobre la canya americana (Arundo donax) eliminant els rizomes d’alguns nuclis propers a les llacunes recent restaurades. Desprès s’han plantat uns 20 tamarius. Per finalitzar hem fet una petita ruta per l’interior de les Madrigueres, parlant de la problemàtica de les especies invasores i de les raons per les quals s’han d’eliminar, veient els seus efectes sobre el terreny.

Considerem que la jornada ha estat un èxit per la participació i pel grau d’interès que han mostrat els participants per les Madrigueres en general i la temàtica plantejada en aquesta jornada en concret. Creiem que jornades com la d’avui contribueixen a la divulgació de coneixements imprescindibles per protegir el nostre patrimoni natural.

  • Fecha 13 marzo, 2016
  • Desde 10:00 AM
  • Hasta 02:00 PM
  • Localidad El Vendrell
  • Categoría Día de las especies autóctonas

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /homepages/16/d535498699/htdocs/domains/tejiendocustodia.org/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /homepages/16/d535498699/htdocs/domains/tejiendocustodia.org/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Post New Review

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *

diecisiete − siete =