Cuidem la finca de Penya! Claim

/ 5
Add to favorites Imprimir

Sobre Acció Ecologista Agró i l’acord de custòdia:

L’entitat té un acord de custòdia de 20 Ha. de marjal propietat d’ INFERCO (Industrias Fertilizantes de Corinto), companyia explotadora del jaciment de torba, i que ha cedit la gestió mediambiental per temps indefinit. Posteriorment s’ha arribat a un acord amb els caçadors del coto Benatell per tal de situar la zona de reserva ací, per la qual cosa està prohibida la cacera i considerada com a reserva de fauna degut a l’abundància de tortugues d’estany, fotges de banyes, galls de canyar, carregades, fumadells de galta blanca, samarucs i fartets.

A l’antiga Casa de Penya es realitzen activitats d’educació ambiental i existeix una exposició permanent sobre les marjals, després de la seua restauració per part de l’Ajuntament de Sagunt, amb qui es disposa d’un acord de custòdia per a la seua gestió.

La Finca de Penya és un antic coto arrosser situat al LIC Marjal d’Almenara dins del terme municipal de Sagunt (El Camp de Morvedre).

Hem millorat la conservació del marjal a la finca de la Penya!

Número màxim de participants: 60 persones.

Horari: de 9:00h a 1400h.

Punt de trobada: Finca de Penya a Sagunt (El Camp de Morvedre). Per saber com arribar a la finca, aneu a: http://www.accioecologista-agro.org/spip.php?article2496

Crònica de la jornada:

  •  9h: recepció de participants i explicació de les activitats.
  •  9:30h a 12h: realització dels censos de plantes i repoblacions.
  •  12h a 14h: visites guiades, activitats d’educació ambiental i observació de fauna.

A les 11.:00 hores es va procedir a donar la benvinguda als participants i se’ls va informar del projecte «Tejiendo Redes», de l’acord de custòdia dela Finca de Penya i de la història natural de la marjal així com dels aprofitaments històrics, agressions, etc.

Posterioment es va realitzar una eliminació manual de plantes ruderals a la mostra de plantes dunars instal·lada prop de l’antic sequer d’arròs.

La següent activitat va ser la localització d’espècies vulnerables a la zona, principalment Cladium mariscus (mansega), Iris xiphium (lliri gínjol), i Thalictrum maritimum (ruda marina), de les quals es van localitzar vàries poblacions dins de la finca i a les immediacions.

L’observació d’aus no es va poder realitzar a l’observatori, atès que es trobava ocupat per pescadors de crancs. De tota manera vam visualitzar diferents parelles de cames-roges (Himanthopus himanthopus), ànecs coll-verds (Anas platirrhyncho), gavines corses (Larus aoudouiniii), fumadells de galta blanca (Chlydonias hibrida) i polles d’aigua (Gallinula chloropus). També es van sentir alguns exemplars de gall de canyar (Porphyrio porphyrio).

La replegada de residus va ser testimonial atès que la zona havia sigut netejada amb anterioritat.

Per últim es van comprovar els plançons de lliri groc i de mansega plantats a l’hivern i es va segar el senill que els rodejava.

  • Fecha 22 mayo, 2016
  • Desde 09:00 AM
  • Hasta 02:00 PM
  • Localidad Sagunt
  • Categoría Ayuda a conservar un espacio en custodia!
twitter

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /homepages/16/d535498699/htdocs/domains/tejiendocustodia.org/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /homepages/16/d535498699/htdocs/domains/tejiendocustodia.org/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Post New Review

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *

dieciocho − Once =