Actuacions de restauració fluvial a la finca Mas de Cigonyes Claim

/ 5
Add to favorites Imprimir

Sobre Grup Natura Freixe i l’acord de custòdia:

La finca del Mas de Cigonyes és propietat de la Fundació Catalunya-LaPedrera. L’any 2002 aquesta fundació va adquirir la finca i es va realitzar un acord de custòdia a tres bandes amb l’ajuntament de Flix, el Grup de Natura Freixe, i la fundació, cedint la gestió de l’espai al Grup de Natura Freixe. La finca té una zona agrícola i de muntanya (més de 2 ha) i la part més propera al riu a una franja important de zones humides. Gracies a aquest acord la nostra entitat ha pogut executar diferents projectes i habilitar certes infraestructures per a l’ús públic dels visitants de l’espai natural (reintroducció de la cigonya blanca, instal·lació d’un observatori de fauna; etc.). Actualment hi ha més de 12 hectàrees de zones humides a la Reserva Natural de Sebes i el Meandre de Flix gestionades satisfactòriament amb 11 cavalls de la Camarga i a on actualment hi ha una colònia migradora de cigonyes estable de 10 parelles.

Repoblarem el Mas de les Cigonyes amb arbres de ribera autòctons!

Objectiu?

Crear un bosc autòcton per a la cigonya blanca!

Número màxim de participants: 25 persones.

Horari: de 9’30h a 14h.

Punto de trobada: Mas del Director, Flix.

Observacions: l’organització proporcionarà les eines adequades. Es necessari inscripció prèvia. Inclou un esmorzar gratuït per els assistents.

Descripció:

A la finca del Mas de Cigonyes hi ha diferents problemàtiques, per una banda hi ha hagut una elevada mortaldat d’arbres de ribera de gran port, i per l’altra la colonització de l’espai d’aiguamoll per part de diferents espècies vegetals invasores (canya, lligabosc japonès, bardana borda).  Els arbres de ribera d’aquesta zona són aprofitats per la colònia de cigonya blanca existent a la Reserva Natural de Sebes per a construir-hi els seus nius.

Per a minimitzar i reduir aquests impactes s’estan realitzant unes actuacions de restauració que consisteixen en la eliminació de plantes exòtiques i la repoblació amb arbres de ribera autòctons.

En aquesta jornada de voluntariat s’aprofitarà per a eliminar diferents exemplars de vegetació exòtica: la bardana borda (Xanthium echinatum), espècie invasora procedent d’Amèrica del Sur que té una gran capacitat de colonització en hàbitats fluvials. També s’eliminarà canya (Arundo donax), una espècie exòtica considerada per la Unió Internacional per a la Conservació de la Natura com una de les 100 més perilloses i nocives invasores a escala mundial per la seva capacitat de desplaçar la vegetació nativa.

Es realitzarà l’extracció manual de plantes invasores presents a la finca i s’emmagatzemaran en sacs (big-bags), per a posteriorment procedir al seu transport i eliminació en una zona controlada i avituallada per a aquest fi.

La jornada s’acabarà amb un esmorzar gratuït per a tots els assistents.

  • Fecha 10 abril, 2016
  • Desde 09:30 AM
  • Hasta 01:30 PM
  • Localidad Flix
  • Categoría Ayuda a conservar un espacio en custodia!

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /homepages/16/d535498699/htdocs/domains/tejiendocustodia.org/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /homepages/16/d535498699/htdocs/domains/tejiendocustodia.org/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Post New Review

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *

uno + dieciseis =